Polițiștii sunt la datorie, indiferent de riscuri, pentru liniștea comunității

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Doi tineri din orașul Bălan au fost reținuți de procuror pentru ultraj și alte infracțiuni, apoi arestați preventiv, după ce au provocat scandal și distrugeri într-un bar și s-au manifestat agresiv față de mai multe persoane, inclusiv față de polițiștii care au intervenit pentru aplanarea conflictului.

La data de 02.03.2019, în jurul orei 23:20, Poliția Orașului Bălan a fost sesizată de administratorul unui bar din localitate despre faptul că, doi tineri aflați în stare de ebrietate distrug bunuri din local și se comportă agresiv față de alte persoane.

La fața locului s-a deplasat o patrulă de siguranță publică, formată din doi polițiști, care i-au identificat pe cei în cauză ca fiind L.A. de 24 de ani și L.C. de 21 de ani, ambii localnici, pe care i-au somat să înceteze distrugerile și agresiunile.

Cei doi nu doar că nu s-au conformat solicitărilor polițiștilor, dar au devenit agresivi inclusiv față de oamenii legii, ba chiar i-au lovit cu pumnii și picioarele.

În aceste condiții agenții au procedat la încătușarea unuia dintre agresori, respectiv cel de 24 de ani, însă înainte de finalizarea acestei măsuri polițienești, în incinta localului a intrat tatăl celor doi tineri, care i-a scos mai întâi pe terasă și în cele din urmă i-a condus la domiciliu.

Dată fiind amploarea și gravitatea situației, precum și competența de cercetare și soluționare, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita care, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, a efectuat verificări, cercetări și investigații, în vederea stabilirii tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

În baza celor constatate, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva celor doi, L.A. și L.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj”, „distrugere” și „lovire sau alte violențe”.

Față de inculpați a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, iar la data de 03.03.2019 aceștia au fost prezentați Judecătoriei Miercurea Ciuc, cu propunere de arestare preventivă, propunere însușită de Instanța de Judecată, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările, la dispoziția procurorului, în vederea lămuririi tuturor aspectelor în cauză și atrag atenția asupra faptului că respectarea legalității este obligatorie de către toți cetățenii și nici respectarea normelor de conviețuire socială nu este opțională.

Alături de celelalte structuri și instituții cu atribuții pe linie de ordine, liniște și siguranță publică, polițiștii își vor face datoria, cu determinare și curaj, în așa fel încât sentimentul de siguranță să fie unul real în comunitate, iar cetățenii să poată conviețui în armonie, pace socială și deplină legalitate.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy