Pompierii harghiteni, mereu aproape de semeni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

În acest sens, pregătirea echipajelor de intervenție pentru gestionarea cu eficiență a diferitelor situații de urgență rămâne un obiectiv prioritar și continuu, astfel că, la nivelul județului nostru se desfășoară numeroase exerciții pentru testarea procedurilor de răspuns și îmbunătățirea abordării diverselor scenarii de intervenție.

Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc, precum și educația preventivă în unitățile de învățământ, reprezintă un alt deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.

Totodată, pentru cunoașterea permanentă a raianelor de intervenție și a obiectivelor din zona de competență, sunt efectuate misiuni de recunoaștere în teren.

În cursul zilei de ieri, echipajele SMURD au intervenit la 7 solicitări, în urma cărora 7 persoane au primit asistență medicală de urgență.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT,  privind prezența animalelor periculoase (urs), în localitatea Satu Mare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy