Pompierii harghiteni vor fi la datorie 24/24 de ore, în minivacanța de 1 Mai

0

Articol disponibil în: Română

Peste 100 de pompieri militari harghiteni vor fi prezenți la datorie, pe perioada minivacanței de 1 Mai, și vor acționa zilnic, în cooperare cu personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență. Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi gestionat prin intermediul celor 5 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, precum și o ambulanță de terapie intensivă mobilă și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

             Pe linie preventivă, în această perioadă, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la obiective și la hidranţii exteriori.

             Având în vedere faptul că, potrivit tradiţiei, pe timpul minivacanței de “1 Mai” numeroşi cetăţeni aleg să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii, “la iarbă verde”, alături de familie și prieteni, utilizând surse de foc în spaţii deschise în timpul desfăşurării diverselor activităţi recreative, în perioada imediat următoare creşte riscul producerii unor incendii ce pot afecta păduri întregi sau care se pot propaga la gospodăriile cetăţenilor, punându-le în pericol viaţa şi bunurile.

             În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul” al județului Harghita recomandă populaţiei respectarea următoarelor reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor:

  • Nu faceţi foc decât în locurile permise şi amenajate în acest sens, curăţând terenul din jur de orice se poate aprinde;
  • Nu aprindeţi focul pe timp de vânt sau la o distanţă mai mică de 100 metri de liziera pădurii;
  • Preparați hrana numai în locurile de popas amenajate având la îndemană un stingător de incendiu sau o găleată cu apă;
  • Nu aruncaţi la întâmplare ţigara nestinsă;
  • Nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mai mari, în interiorul pădurii;
  • Stingeţi focul înainte de a părăsi spaţiul de agrement;
  • Supravegheaţi copiii în permanenţă, pentru a preveni jocul acestora cu focul;    
  • Anunţaţi imediat orice incendiu pe care il observaţi, la numărul unic 112.

Adoptați un comportament preventiv, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

             De asemenea, în această perioadă vă recomandăm să urmăriți avertizările meteorologice, iar în cazul unor fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate în aer liber și respectați recomandările autorităților.

             Consultați sursele oficiale de informare pentru parcurgerea informațiilor privind măsurile și modul de comportare specifice tipurilor de risc.

Descărcați, gratuit, aplicația DSU de pe App Store și Google Play.

În continuare, salvatorii rămân la datorie pentru gestionarea cu maximă operativitate a situațiilor de urgență!

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy