Pompierii militari harghiteni, la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”, pompieri militari harghiteni au asigurat, zilnic, la nivel județean, misiunile de protecție a populației.

Astfel, în perioada 11-15.08.2023, pompierii militari harghiteni s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

 În ultimele cinci zile, echipajele de pompieri salvatori au gestionat 52 de situații de urgență, constând în misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și alte intervenții derulate în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate.

Echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii, 3 dintre acestea fiind la autoturime, cauzate de scurtcircuit electric, o ardere necontrolată (vegetație uscată), un incendiu la o hală de producție și un incendiu la un coș de fum, în municipiul Toplița.

Luni, 14 august, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Brădești, Dealu, Satu Mare, Cristuru Secuiesc, Lupeni și Mugeni au intervenit cu 17 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara mecanică și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producție, din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Rakoczi Ferencz. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafță de aproximativ 300 mp, cu posibilitate de propagare la depozitul de mărfuri din imediata apropiere. În urma evenimentului, a cărui cauză este în curs de stabilire, au ars folie de ambalat cca. 200 tone, utilaje de ambalat 7 buc., 2 mașini de tăiat tuburi, o mașină derulator folie, bandă polipropilenă cca. 17 tone, tuburi de carton cca. 50 tone, bandă pet 7 paleți, bandă metalică cca. 17 tone, paleți 400 buc, gard metalic cca. 120 mp. Evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, evaluate la aproximativ 5.000.000 lei.

Totodată, în perioada de referință, echipajele SMURD au intervenit în 37 de misiuni, în urma cărora 37 de persoane au primit asistență medicală de urgență.

Concomitent cu intervențiile de stingere a incendiilor și de acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 9 misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile:  Zetea (2), Gheorgheni (2) și Borzont (2) .

În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                   

                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy