Poziția UDMR referitoare la referendumul din 6-7 octombrie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

UDMR cere electoratului să-și exercite dreptul democratic, să participe la referendum și să voteze fiecare, conform conștiinței – a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, în urma întâlnirii de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii.

UDMR cunoaște poziția comunității maghiare. Opinia publică maghiară din Transilvania  este preocupată de această problemă, însă părerile sunt împărțite. Consiliul Permanent al UDMR a ajuns la poziția de astăzi după o dezbatere amplă. Diferențele de opinie trebuie respectate, acesta fiind nivelul minim de toleranță care a caracterizat întotdeauna societatea din Transilvania. Aceasta este o poziție care satisface spiritul transilvan, dar oferă și cetățenilor posibilitatea de a vota în funcție de valorile lor – a  adăugat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Încă de la înființare, Uniunea Democrată Maghiară din România a susținut că democrația înseamnă și participare la urne,  prin urmare cerem comunității maghiare să se prezinte la vot și să își exprime opinia, indiferent că este vorba despre alegeri sau referendumuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy