Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Prefectul de Harghita: Cu excepția a două localități, toate celelalte localități administrativ-teritoriale vor merge în instanță cu județul Bacău

La inițiativa prefectului județului Harghita în colaborare cu prefectul județului Bacău, au fost convocate de comun acord, la sediul Primăriei Ghimeș Făget, cele două comisii de delimitare ale hotarelor administrativ-teritoriale dintre Harghita și Bacău. Cu excepția a două localități: Lunca de Jos și Lunca de Sus, care începând din anul 2012 au au ajuns la un numitor comun cu localitatea Palanca referitor la limite, toate celelalte localități administrativ-teritoriale vor merge în instanță cu județul Bacău, informează Jean-Adrian Andrei, prefectul județului Harghita.

Centrul discuției dintre autoritățile harghitene și băcăuane au gravitat în jurul Legii 2 din 1968, drept pentru care reprezentanții localității  Sânmartin vor acționa în judecată orașul Dărmănești, și în aceeași manieră vor acționa și localitățile Ciucsângeorgiu, Păuleni Ciuc și Frumoasa.

Potrivit prefectului Jean-Adrian Andrei, întâlnirea s-a desfășurat în mod pașnic și echilibrat, iar legea transparenței a fost respectată și cei prezenți au putut lua cuvântul pentru a-și face cunoscută poziția vizavi de tema discuției.

În urma întâlnii a fost semnat de către toți participanții și un proces verbal, în posesia căruia Ziar Harghita va intra mâine, pentru a-l publica.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *