Prefectul de Harghita le cere şefilor de instituţii să înlocuiască drapelul României arborat pe sedii, dacă este deteriorat

0

Articol disponibil în: Română

steag-rupt-harghitaPrefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, le-a cerut şefilor de instituţii prezenţi la şedinţa Colegiului Prefectural să înlocuiască drapelul României arborat pe sedii, dacă acesta este deteriorat, în caz contrar fiind pasibili de amenzi.
„Acum e rugăminte la dumneavoastră, mai târziu nu va mai fi o rugăminte. Sunt foarte multe instituţii publice, pe care le coordonaţi şi le conduceţi, pe al căror sediu se află steagul României deteriorat sau distrus în totalitate. Am rugămintea să luaţi toate măsurile prevăzute de legea 75 din 1994 şi HG 1157 din 2001, pentru a arbora drapelul românesc în bune condiţii şi în stare bună. Ştiţi că sunt contravenţii şi de asta vreau să vă rog, astăzi, la Colegiul Prefectural, cei care ştiţi să luaţi toate măsurile necesare”, a declarat prefectul Harghitei.

Potrivit prevederilor legale, arborarea necorespunzătoare a steagului României constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei.

Referitor la arborarea altor steaguri decât cel naţional, prefectul a precizat că a transmis primarilor şi Consiliului Judeţean că, în termen de 30 zile, trebuie să îşi aprobe steagurile proprii, conform legii 141 din 2014. „Am formulat şi am înaintat o circulară tuturor primăriilor din judeţ pentru a face, în termen de 30 zile, toate demersurile, pentru a intra în legalitate, adică fiecare să îşi ia măsurile necesare pentru aprobarea steagurilor proprii. Am înştiinţat şi Consiliul Judeţean şi chiar astăzi am primit o adresă semnată de domnul preşedinte Borboly Csaba, prin care ni se spune că a fost iniţiat un proiect de hotărâre. (…) Eu am speranţă că terminăm odată şi cu bătălia steagurilor şi cu tot felul de speculaţii care se fac şi cu subiecte gratuite pe care unii abia le aşteaptă”, a conchis prefectul Harghitei.

AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy