Pregătiri de Crăciun la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Coroana de Advent din jurul pomului de Crăciun al orașului este deja împodobită cu șirul  de lumini festive, în aceste zile coroana și pomul fiind „îmbrăcate” și cu celelalte ornamente de Crăciun. În mod tradițional, iluminatul festiv este aprins în prima duminică de Advent, potrivit echipei de comunicare din Primăria Miercurea Ciuc.

Pomul de Crăciun al orașului cu o înălțime de 11 metri, a fost donat de către o persoană fizică, iar crengile de brad pentru coroana de Advent au fost donate de către Composesoratul Jigodin. Ornamentele pomului au fost pregătite de către Asociația Grafirka.

Iluminatul festiv va fi aprins în prima duminică de Advent. Până în 6 decembrie vor fi aprinse și în partea centrală a urbei, în parcul central, pe strada Kossuth Lajos și pe bulevardul Frăției.

În următoarele duminici de Advent consecutive va avea loc aprinderea lumânărilor de pe coroana de Advent. Evenimentele – în mod tradițional deja – se vor desfășura într-un cadru festiv, cu participarea reprezentanților cultelor religioase şi a corurilor din oraş.

În data de 5 decembrie, cu ocazia zilei de Moş Nicolae va avea loc evenimentul „În aşteptarea Moşului” cu programe și concerte pentru copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy