Pregătiri la Miercurea-Ciuc pentru Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

0

Articol disponibil în: Română

În timp ce bătrânii din Harghita de abia reușesc să își plătească din pensiile mizere medicamentele și utilitățile, politicienii s-au gândit să le ofere ceva spectacole de câțiva bănuți ca să le scoată ochii.
În zadar am căutat prin hotărârile consiliului județean sau a celui local vreun proiect care să încerce sa aducă bani europeni pentru un cămin de bătrâni, pentru îngrijiri la domiciliu sau pentru activități sociale destinate vârstei a treia. Se pare că politicienii din Harghita se limitează la activități cultural artistice care nu țin nici de foame, nici de frig și nu compensează nici serviciile medicale la care bătrânii nu au acces.
Ca în fiecare an, şi anul acesta se sărbătoreşte în data de 1 octombrie Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – care se va organiza în colaborare cu Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Harghita.
Ziua de 1 octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice în fiecare an este sărbătorită de întreaga lume, ca semn al recunoştinţei societăţii faţă de cei care au o contribuţie importantă în crearea valorilor materiale şi spirituale, precum şi la dezvoltarea economico-socială a localităţilor din care fac parte.
Municipiul Miercurea Ciuc, ca dovadă a preţuirii sincere şi a respectului pe care le datorăm persoanelor de vârsta a treia pentru eforturile şi acumulările realizate de-a lungul timpului, contribuie la organizarea unor evenimente culturale ocazionate de această sărbătoare în municipiul Miercurea Ciuc.
Evenimentul organizat cu ocazia ,,Ziua Internaţională a Vârstnicilor” va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc, şi la care va participa aprox. 700 persoane din oraş.
Bugetul alocat de municipalitate pentru organizarea programului cultural „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” este în valoare de 2000,00 lei.

M.I. + I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy