Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Premieră în România: un an de închisoare pentru ucigașul unui câine care își apăra cel mai bun prieten

La data de  ianuarie 2022, Curtea de Apel Galați a dat o decizie definitivă, menținând hotărârea Judecătoriei Galați din 26 martie 2021, prin care un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru infracțiunea de ucidere a unui câine cu intenție, fără drept. Fapta a avut loc în urmă cu 3 ani, în luna ianuarie 2019.

Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, faptă prevăzută de art. 25 alin. 1 lit. a din Legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal în referire la art. 43 alin. 5 Cod penal (faptă din data de 10.01.2019).

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) și b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) din Codul penal pe o perioadă de 2 (doi) ani după executarea pedepsei închisorii.

Potrivit art. 65 alin 1 din Codul penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b din Codul penal, a căror exercitare a fost interzisă ca şi pedeapsă complementară.

Admite acțiunea civilă exercitată în cauză și-l obligă pe inculpat să-i achite părții civile suma de 5000 de lei, cu titlu de daune morale.

Dispune confiscarea specială a cuțitului ridicat de la inculpat și depus la Camera de corpuri delicte a Poliției Municipiului Galați.

Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 600 lei este aferentă fazei de urmărire penală.

este sentința dată de Judecătoria Galați și menținută de Curtea de Apel.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.