Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Presiuni și jigniri din Ungaria pentru eliberarea din închisoare a condamnaților pentru acte de terorism, Beke Istvan și Szocs Zoltan

Fostul președinte al Curții Supreme din Ungaria, Lomnici Zoltan, și parlamentarul Fidesz, Bajkai Istvan, au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă ținute, joi, 11.10.2018, la Consulatul General al Ungariei de la Cluj-Napoca, că se vor folosi de mijloace juridice și ale opiniei publice pentru a obține eliberarea din închisoare a condamnaților pentru acte de terorism, Beke Istvan și Szocs Zoltan.

Cei doi reprezentanți ungari i-au vizitat pe Beke și Szocs, la Penitenciarul Miercurea Ciuc, unde aceștia își ispășesc pedeapsa de cinci ani de închisoare, unde și-au meținut afirmațiile și au lansat atacuri la adresa independenței și bunului nume al Justiției românești, fapt care ar fi de așteptat să intre în atenția Consiliului Suprem al Magistraturii, potrivit transparentnews.ro

Și mai grav este că declarațiile lor sunt făcute în susținerea unor persoane condamnate pentru acțiuni teroriste, promovarea în spațiul public a unor asemenea alegații fiind pedepsită de codul penal românesc! Prin acuzațiile lor, reprezentanții statului ungar nu fac altceva decât să incite la ură interetnică în România.

Mai mult penibili sau mai mult jignitori? Ceea ce reușesc, însă, Lomnici Zoltan și deputatul Bajkai Istvan este să se umple de ridicol, atâta timp cât mesajul lor este unul atât de cunoscut și de „tocit” de diplomația ungară: toată lumea vrea doar să îi „intimideze” și să îi „timoreze” pe maghiari și mai ales pe cei din țările succesoare ale Ungariei Mari!

Discursul decizionalilor ungari, care face eroi din doi extremiști maghiari recunoscuți, care militau fățiș, fără nici o urmă de tăgadă, pentru refacerea Ungariei Mari prin ruperea statului român, după ce aceștia au fost condamnați (abia în ultimă instanță) de justiția română, pentru fapte de terorism, frizează la fel de mult ridicolul și jignirea. Achiziționarea și deținerea, contrar prevederilor legii, de către Beke Istvan, a sute de petarde tip FP3, extrem de puternice și cu conținut mare de explozibil, sau atitudinea violentă a lui Szocs Zoltan, care amenința cu moartea, în public, jandarmi români în exercițiul funcțiunii, nu sunt menționate, ci trecute sub tăcere de cei doi oficiali ungari.

Promovarea urii de către Ungaria este denotată și de ofensa adusă Centenarului Marii Uniri, sărbătoarea cea mai importantă a poporului român, din ultimii aproape 100 de ani!

Sursa: evz.ro
5 comentarii la “Presiuni și jigniri din Ungaria pentru eliberarea din închisoare a condamnaților pentru acte de terorism, Beke Istvan și Szocs Zoltan

 1. johnson

  Intre Romania si Hungaria nu va exista decat ura si dispret ! Daca s-ar ivi o noua ocazie , Hungaria impreuna cu minoritatea pretins maghiara si manipullata din Romania nu vor ezita sa repete crimele abominabile comise in 1940 la IP < MOISESTI < TREZNEA , etc Vor ucide si mai aprig si cu mai multa bestialitate tot ceea ce este roman ! Romania in momentul de fata este in mare pericol , nu este guvernata , nu are o autoritate a statului responsabila , are doar un simulacru de guvernare , cu cei mai ticalosi hoti si talhari si tradatori
  din ultima suta de ani !

  Raspunde
 2. Adrian

  Unul din cei doi teroriști are un tricou cu harta ungariei „mari” chiar și acum când este încătușat. Ce merita el pentru această sfidare la adresa tuturor românilor măcelăriți de unguri de la descălecarea lor în Europa????

  Raspunde
 3. Cristi

  Cred ca e o idee foarte buna: cel mai bine ar fi ca imigrantii musulmani sa stea printre cetatenii romani care nu stiu decat limba maghiara si ACESTI romani sa aiba grija de imigranti. Si romanii care stiu doar limba romana sa nu mai aiba grija lor, sa-i lase sa se descurce acolo – maghiarii cu imigrantii – izolati complet de restul Romaniei. De asemenea ar fi cazul – daca vor sa traiasca in Romania – ca fiecare maghiar din Romania sa fie luat in primire de 15 (sau macar de zece) romani ca sa aiba cine sa-i invete limba romana. Cine nu vrea sa invete limba romana, sa fie tratat ca Horia, Closca si Crisan – sau macar ca Gheorghe Doja.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *