Prevenirea consumului de substanțe ilicite și a criminalității informatice- tema dezbătută de polițiști cu elevii de liceu, în cadrul activităților desfășurate în unitățile de învățământ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercuri, 27 septembrie 2023, o unitate de învățământ din municipiul Gheorgheni a fost locul unde, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au informat mai mult de 100 de elevi cu privire la prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și a criminalității informatice.


Tinerilor le-au fost făcute cunoscute consecințele sociale, psihologice și juridice asociate consumului de substanțe ilicite, precum și noua modificare în materie legislativă, denumită “Legea Anastasia” și care prevede că persoana care conduce un autovehicul sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului și produce un accident de circulație, în urma căruia se înregistrează decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei pentru astfel de cazuri.

O altă temă de interes dezbătută, în cadrul acestor activități, a fost cea referitoare la criminalitatea informatică, punându-se accent pe prevenirea înșelăciunilor din mediul virtual.

Tinerii au fost sfătuiți să fie prudenți de fiecare dată când sunt activi în mediul online, să nu își facă publice și să nu transmită datele personale niciunei persoane, chiar dacă pare de încredere, să nu acceseze link-uri și să nu facă efectueze plăți fără a se asigura în prealabil că acestea pot fi efectuate în siguranță, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy