Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Bălan a demarat lucrările la rețeaua de apă – canal

UAT orașul Bălan anunță că la sfârșitul lunii aprilie au început lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare pe mai multe străzi din oraș.

Astfel, PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIA ORAȘULUI SE INTERVINE CU EXTINDEREA SISTEMULUI DE APĂ CANAL pe străzile: Aluniș, 1 Iunie, Cerbului, Fagul Cetății, Izvoarelor, Lungă, Mică, Minei, Murelor, Nouă, Pârâul Fierarilor, Revendica, Tarcăului și se lucrează la reabilitarea și modernizarea rețelei de pe strada 1 Decembrie.

Vor fi executate lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de alimentare cu apă, pe o lungime totală de circa 7.637 m, se vor realiza 250 cămine de branșament la apă, lucrări de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare pe o lungime de 8254 m, se vor monta 202 bucăți cămine vane canalizare, 215 cămine de racord se va extinde rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, și se vor construi 28 cămine de intervenție, 4 stații de pompare apă potabilă și 2 stații pompare ape uzate menajere. De asemenea, proiectul prevede o stație de epurare modulară și reabilitarea Stației de tratare.

Lucrările sunt finanțate din PNDL, din cadrul MDRAP fiind cuprinse în proiectul „Reabilitarea și Extinderea sistemului de alimentare cu apă Reabilitarea și Extinderea rețelei de canalizare, reabilitare Stație de tratare și a stației de epurare în orașul Bălan”.

Dragi locuitori, suntem conștienți că lucrările de șantier au un impact negativ asupra populației din zona respectivă, dar, trebuie să menționăm, astfel de investiții se fac în beneficiul nostru al tuturor! Probabilitatea apariției avariilor ulterioare la rețeaua de alimentare cu apă va fi redusă. După reabilitarea rețelelor subterane, în zona respectivă se vor reamenaja străzile şi trotuarele!

Este important ca cetățenii să înțeleagă că inconvenientele sunt temporare, iar scopul final este să avem o rețea funcțională, fără pierderi și care să asigure o apă de calitate pentru fiecare dintre noi. Trebuie spus și că rețeaua veche era extrem de alterată, în câțiva ani făcându-se imposibilă furnizarea acestor servicii către populație!

Pentru buna desfășurare a lucrărilor și evitarea unor incidente, recomandăm șoferilor să parcheze mașinile pe străzile alăturate celor pe care se desfășoară lucrările, iar pietonilor să traverseze doar pe podețele special amenajate, pe străzile în lucru. De asemenea, vă rugăm să fiți cooperanți atunci când constructorul intervine în zona locuită de dumneavoastră!

Proiectul ”Reabilitarea și Extinderea sistemului de alimentare cu apă Reabilitarea și Extinderea rețelei de canalizare, reabilitare Stație de tratare și a stației de epurare în orașul Bălan” este finanțat de MRDAP prin Programul Național de dezvoltare Locală. Valoarea totală a proiectului este de 13.434.792 lei din care 13.278.924 lei sunt fonduri nerambursabile și 1.943.043 lei sunt fonduri asigurate din bugetul local al orașului Bălan.

În urma investițiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul nostru va crește considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerințelor UE.

PRIMĂRIA ORAȘULUI BĂLAN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.