Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primăria Miercurea Ciuc: În ultima săptămână a lunii martie se desfășoară curăţenia generală de primăvară

Anul acesta în ultima săptămână a lunii martie se desfășoară curăţenia generală de primăvară în organizarea Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc și operatorului regional de salubritate, Eco-Csík Srl. În cadrul acțiunii în fiecare stradă al municipiului va fi efectuată curăţenia generală, rezultatul căruia depinde și de colaborarea locuitorilor din Miercurea Ciuc.

 

Premergător perioadei de 25 martie – 12 aprilie, planificată pentru desfășurarea acțiunii, precum și în timpul acesteia, echipele de lucru ale primăriei vor executa ajustarea coronamentelor copacilor, lucrările de întreținere ale spațiilor verzi și curățarea canalelor pluviale. De asemenea vor repara mobilierul stradal (bănci, ghene, coșuri, garduri) și terenurile de joacă, și vor înlocui sau revopsi indicatoarele de circulație deteriorate.

Rugăm cu respect locatarii municipiului să organizeze curăţirea zonelor verzi în jurul blocurilor de locuit, respectiv în fața caselor particulare și sediilor de firme, instituții. Deşeurile verzi provenite din această acţiune se vor depozita separat de deșeurile menajere pe lângă punctele de colectare a deşeurilor, şi vor fi transportate de către Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

 

În perioada curățeniei generale de primăvară se va derula și un program de debarasare în cadrul căreia locuitorii vor avea ocazia de a renunța în mod civilizat la diferitele obiecte de uz casnic, mai mari care nu mai pot fi utilizate. În cartierele dominate de blocurile multietajate, locuitorii sunt rugați să depoziteze deșeurile lângă punctele de colectare a deșeurilor menajere (dacă e posibil înaintea perioadei în care se desfășoară acțiunea de curățenie generală), iar cei care locuiesc în case particulare sunt rugați să plaseze aceste deșeuri în fața porții în acele zile în care deșeurile menajere sunt de altfel transportate.

 

Totodată, ca acţiunea de curăţenie să fie cât mai eficientă, rugăm locuitorii urbei să vină în ajutorul grupurilor de muncă, care vor efectua curăţenia, prin a nu parca pe domeniile publice închise circulației în zilele, respectiv în străzile menţionate în programul de mai jos:

 

Luni, 25 martie                        între orele 13.00–20.00              Str. Müller László şi Al. Copiilor

Marți, 26 martie                      între orele 13.00–20.00              Al. Ciocârliei şi Al. Şuta

Miercuri, 27 martie                  între orele 13.00–20.00              Al. Narciselor

Joi, 28 martie                         între orele 13.00–20.00              Al.Avântului şi str. Bradului

Vineri, 29 martie                     între orele 13.00–20.00              B-dul Timişoarei I., Kőrösi Cs. Sándor

Sâmbătă, 30 martie                 între orele 9.00–17.00                B-dul Frăţiei

 

Luni, 1 aprilie                          între orele 13.00–20.00              P-ța Libertății

Marți, 2 aprilie                         între orele 13.00–20.00              B-dul Timișoarei II.

Miercuri, 3 aprilie                    între orele 13.00–20.00              Str. Rev. din Decembrie

Joi, 4 aprilie                            între orele 13.00–20.00              Al.Octavian Goga

Vineri, 5 aprilie                        între orele 13.00–20.00              Al. Pictor Nagy István, Str. Inimii

Sâmbătă, 6 aprilie                   între orele 9.00–17.00                Str. Kossuth Lajos, Str. Gál Sándor

 

Luni, 8 aprilie                          între orele 13.00–20.00              P-ța Agroal. intercvartal, Str. Pieții

Marți, 9 aprilie                         între orele 13.00–20.00              Cart. Patinoarului

Miercuri, 10 aprilie                   între orele 13.00–20.00              Str. Lunca Mare, Str. Sălciei

Joi, 11 aprilie                          între orele 13.00–20.00              Str. Brașovului, Str. Cantarului

Vineri, 12 aprilie                      între orele 13.00–20.00              Băile Harghita

 

Autovehiculele care stânjenesc activitatea de salubrizare, vor fi ridicate şi transportate şi vor putea fi redobândite numai după plata taxei de transport de 150 lei / auto şi taxei de pază de 50 lei /auto/zi.

 

În cazul în care starea vremii împiedică activitatea de pe o anumită stradă, lucrările vor fi reprogramate după 15 aprilie, în ordinea planului inițial.

 

Succesiv curățeniei generale, în perioada 12–18 aprilie, operatorul regional de salubritate Eco Csík Srl., în parteneriat cu Asociația S.C.L. organizează colectarea deșeurilor electronice. Toți cetățenii care în această perioadă predau electronice de mari dimensiuni (frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe sau vase, uscătoare, instalații de aer condiționat) vor beneficia de bonuri valorice de 20 sau 10 lei. Pentru solicitarea transportului obiectelor pot fi apelate numerele de telefon 0800 444 800 sau 0741 233 257.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.