Primăria Miercurea Ciuc: Ministerul și-a achitat datoriile, vom renunța la împrumutul de 15 milioane de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În această dimineață, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat în contul Primăriei Miercurea Ciuc suma de 46 de milioane de lei, care acoperă deficitul ce a generat necesitatea contractării unui împrumutul de 15 milioane de lei de. În urma acestei rambursări nu mai este necesară utilizarea fondurilor de urgență de la Trezoreria de Stat.

Primăria municipiului Miercurea Ciuc s-a aflat într-o situație de urgență: a fost pusă în situația de a apela la un împrumut de stat în luna iulie pentru a asigura continuitatea proiectelor de mobilitate aflate în fază de execuție (reabilitarea pasajului CF, a stației de autobuz și a străzii Harghita). Acest lucru a fost necesar deoarece finanțarea promisă anterior de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene întârzia să sosească, forțând orașul să acopere costurile de execuție din resurse proprii. În luna februarie, am solicitat suma de 20,7 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor deja efectuate, iar în vara am cerut încă 25,3 milioane de lei.

Astăzi dimineață, „datoria” a fost achitată: suma de 46 de milioane de lei se regăsește acum în contul Primăriei Miercurea Ciuc, ceea ce face inutilă accesarea creditului de 15 milioane de lei de la Trezoreria de Stat.

Primarul Korodi Attila a declarat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local că Miercurea Ciuc renunță la această sursă externă, urmând exemplul altor orașe. Cu toate acestea, nu a ascuns faptul că împrumutul pe termen lung rămâne o opțiune care poate fi luată în calcul, deoarece poate fi necesar pentru realizarea proiectelor majore actuale și viitoare.

Totuși, cel mai important rezultat al ședinței extraordinare de astăzi a fost înființarea Grupului Local de Acțiune Miercurea-Ciuc, care va reuni întreprinderi, organizații civile și persoane fizice, inclusiv membri ai administrației locale. Rolul acestei organizații non-profit va fi în principal protejarea și incluziunea celor nevoiași, prin implementarea și derularea proiectelor de dezvoltare. Asociația își va concentra atenția pe vârstnicii și minoritățile aflate în situații de sărăcie extremă, inclusiv locuitorii din cartierele de romi.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Primăriei Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy