Primăria Sfântu Gheorghe nu renunţă la demersurile pentru transferarea în proprietatea municipalităţii a poligonului militar

1

Articol disponibil în: Română

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe nu renunţă la demersurile pentru transferarea în proprietatea municipalităţii a poligonului militar, dorind ca o parte din cele aproape 70 de hectare de teren aflate în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale să fie atribuite bisericilor, iar cealaltă parte să fie concesionată unor investitori interesaţi să construiască un centru medical. 
„În continuare scopul nostru este să rezolvăm problema poligonului (…). Din punctul nostru de vedere se putea rezolva de foarte mult timp această problemă dacă se dorea, dar cineva nu doreşte să se rezolve. În loc să creăm locuri de muncă şi să facem lucruri bune ne uitam că stă acolo nefolosit un teren de aproape 70 de hectare, pentru că nici ei nu îl pot folosi (…) Acolo vrem să facem (…) un megacentru de tratament şi reabilitare medicală, am avea investitori străini care ar dori să investească zeci de milioane de euro şi s-ar crea în jur de 1.200-2.000 de locuri de muncă. Şi nu mai vorbim de alte beneficii sociale, medicale şi aşa mai departe”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. 

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a început în urmă cu mai mulţi ani demersurile pentru transferarea poligonului militar în domeniul public al municipiului şi a strâns aproape 5.000 de semnături de susţinere din partea cetăţenilor municipiului. Primăria vrea ca din cele aproape 70 de hectare cât măsoară poligonul, 12 hectare să fie atribuite cultelor religioase pentru înfiinţarea unor cimitire, cinci hectare să fie destinate extinderii cimitirului comun şi amenajării unui parc memorial al eroilor, iar restul terenului să fie folosit pentru construirea unor ‘stabilimente socio-medicale’. 

Anul trecut, conducerea Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care i-a solicitat să nu cedeze poligonul militar al Armatei Române, apreciind că menţinerea acestui poligon este necesară pentru siguranţa naţională şi pentru păstrarea stabilităţii acestei ”regiuni cu potenţial separatist pe criterii etnice”.
AGERPRES

1 Comentariu
  1. precup mihai spune

    Iar vin astia cu povestile lor cu locurile de munca? Si centre medicale? Sa fim seriosi, de unde are domnul ala bani pentru asa ceva? A gasit pestera lui Aladin? Acel domn ca si inca vreo cativa, relicve ale unor vremuri al caror apus este foarte aproape, vrea sa puna mana pe terenurile alea, sa le vanda la suprapret, sa faca un business bun pentru el si gasca lui politica. Restul sunt povesti vanatoresti, care nu mai au trecere de ceva vreme buna, iar singurii care nu s-au prins de asta sunt acel domn si gasca lui. La munca cu ei!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy