Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul din Băile Tușnad, obligat DEFINITIV de instanță să îndepărteze inscripția „Városháza” de pe primărie

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins joi, 27 septembrie a.c., recursul primarului din Băile Tușnad împotriva sentinței Tribunalului Harghita prin care acesta a fost obligat să îndepărteze inscripția „Városháza”, specifică sistemului administrativ din Ungaria, de pe fațada Primăriei Băile Tușnad, aflăm de pe blogul jurnalistului Dan Tanasă.

Tribunalul Harghita a admis în data de 14 februarie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul, împotriva primarului orașului Băile Tușnad, Albert Tibor, membru al Partidului Civic Maghiar (PCM), și l-a obligat pe acesta să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Városháza” și inscripția în limba engleză „Townhall” de pe fațada Primăriei Băile Tușnad.

Soluția pe scurt a instanței de fond: „Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocată de pârât prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA, în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL ORAŞULUI BĂILE TUŞNAD. Obligă pârâtul să îndepărteze de pe sediul Primăriei oraşului Băile Tuşnad inscripţia „Kozseghaza” şi inscripţia „Townhall”. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 1050 lei reprezentând onorariu avocaţial şi taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Harghita. Soluţie pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art.396 alin.2 Cod procedură civilă, azi 14.02.2018 ora 14.00”.

Primarul Albert Tibor a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Harghita la Curtea de Apel Târgu Mureș. Instanța de recurs a respins însă recursul primarului care este obligat acum, definitiv, să îndepărteze cele două inscripții de pe fațada primăriei și să plătescă cheltuieli de judecată.

Solutia pe scurt a Curții de Apel Târgu Mureș (detalii aici): „Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Primarul oraşului Băile Tuşnad, împotriva sentinţei civile nr.214 din 14 februarie 2018, pronunţate în dosarul nr. 1998/96/2017, de Tribunalul Harghita. Respinge cererea intimatului Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, de obligare a recurentului la plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, în 27.09.2018”.

FOTO: Primăria Băile Tușnad

Sursa: dantanasa.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.