Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primarul din Corund a primit o amendă istorică! Kelemen Hunor a izbucnit

Primarul din Corund, Katona Mihály a fost obligat printr-o sentință judecătorescă a Tribunalului Harghita, în luna februarie 2016, să îndepărteze inscripția în limba maghiară „Kozseghaza” amplasată nelegal pe fațada primăriei și să plătească cheltuieli de judecată. Decizia a fost luată de către judecători după ce au admis acțiunea înaintată de Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC).

Deși primarul din Corund inițial a respectat sențința și a dat jos inscripția, a fixat-o din nou pe clădirea publică în mod ilegal. Doar că joaca infantilă pe modelul ”Unde-i inscripția? Nu-i inscripția. Uite, inscripția!”, amenzi, sacțiuni și recursuri, s-a încheiat pe 8 aprilie a.c., când Curtea de Apel Târgu Mureș a decis amendarea edilului pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

Pentru că a refuzat să pună în executare de bună voie în termen legal o sentință definitivă, primarul UDMR din localitatea Corund a fost amendat definitiv de Curtea de Apel Târgu Mureș. Mai mult, edilul va trebui să plătească asociației ADEC penalități de întârziere. Potrivit presei de limba maghiară, suma pe care primarul UDMR din Corund o va plăti se situează în jurul sumei de 100.000 de euro – scrie dantanasa.ro

Liderul formațiunii politice UDMR, a reacționat vizavi de sentință:

Mă indignă nespus de mult amendarea primarului din Corund! Impunerea unei amende de aproape 100 000 EURO este nedreaptă, disproporționată și rău intenționată din partea justiției. Se pare că limita este doar cerul când vine vorba de punerea la punct a conducătorilor comunității noastre, pentru folosirea simbolurilor noastre, sau dacă pe primăriile noastre apare o inscripție în limba maghiară. De câțiva ani știm că există un tip, mare român, care deja înainte să se repatrieze din Spania făcea pe polițistul bun cunoscut din vremurile comuniste, care nu poate să se oprească, are mania și principala îndeletnicire să ne facă rău cu fiecare mișcare a lui. Dar amenda asta de aproape 100.000 de euro întrece orice măsură! Îmi exprim solidaritatea și pe această cale cu domnul primar Katona Mihály și locuitorii comunei Corund. Îi asigurăm de sprijinul nostru total, pot conta pe noi! Prietenul nostru naționalist, pârâcios poate fi sigur, că ne vom exprima indignarea la toate forurile internaționale existente. România este parte a Uniunii Europene, când a devenit stat membru a acceptat convențiile internaționale, pe care acum le ignoră în totalitate. Indiferent de persoana care face plângerea, sistemul judiciar din România nu-și poate permite să ia decizii nedrepte, care contrazic spiritul și litera convențiilor internaționale ratificate de Constituție și de România. Așteptăm motivarea justiției!

 

De ținut minte: Denumirea Kozseghaza este specifică sistemlui administrativ din UNGARIA, și deci nu poate fi utilizată în România.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *