Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Probleme în Harghita din cauza furtunii: copaci căzuți pe carosabil și pe liniile electrice

Furtuna de joi seara a afectat mai multe zone din județul Harghita.

foto cu caracter ilustrativ

Drumul dinspre municipiul Miercurea Ciuc spre Harghita Băi a fost blocat de un copac căzut pe carosabil. La fața locului au  intervenit un echipaj al Secției Drumuri Naționale și un echipaj de poliție, circulația  desfășurându-se pe un singur sens.

Au fost probleme și în orașul Bălan, unde un copac a căzut peste liniile de medie tensiune,  la fața locului, pentru remediere,  deplasându-se un echipaj al distribuitorului de energie electrică.  O altă echipă a furnizorului de electricitate a acționat în localitatea Sâncrai, unde a fost rupt un cablu electric.

De asemenea, un copac a luat foc după ce a fost fulgerat, în localitatea Frumoasa, la faţa locului intervenind pompierii voluntari.

Joi seara a luat foc și o casă din localitatea Văcăreşti, care a fost lovită de trăsnet, pentru stingere acţionând un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, dar şi pompieri voluntari.

Un alt echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială complexă de primă intervenție, s-a deplasat pentru degajarea unui copac căzut pe o mașină, în Miercurea Ciuc.

Amintim că judeţul Harghita se află sub incidenţa unui cod portocaliu meteo, până vineri dimineaţă fiind prognozate descărcări electrice, vânt de până la 100 km/h, averse, care pot ajunge până la 60 l/mp şi grindină.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *