Procesul de votare în Harghita: fără incidente deosebite, dar au fost înregistrate 6 sesizări

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Procesul de votare pentru alegerea autorităților administrației publice locale, din data de 27 septembrie 2020, s-a încheiat pe raza județului Harghita fără evenimente grave şi fără incidente deosebite, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Harghita.

 

Efectivele care au acţionat pe tot parcursul desfăşurării campaniei electorale, suplimentat cu forţe suplimentare pentru ziua votării, având în vedere şi contextul pandemiei COVID – 19, au avut misiunea de a asigura condiţii optime de ordine, linişte şi siguranţă publică, precum şi de a veghea la respectarea legalităţii, în toate domeniile.

 

În cursul zilei în care cetăţenii şi-au exercitat dreptul la vot, în judeţul Harghita au fost înregistrate 6 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

 

Dintre aceste sesizări, toate verificate cu promptitudine, una nu s-a confirmat, iar în cazul altor 4 au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 115/2015 „pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi”, cu amendă în cuantum total de 8.500 de lei.

 

De asemenea, una dintre sesizări se referea la săvârşirea unei fapte de natură penală, prin aceea că doi cetăţeni din zona bazinului Odorheiu Secuiesc, soţ şi soţie, sunt bănuiţi de vot multiplu, întrucât ar fi votat şi în oraşul Cristuru Secuiesc, dar şi într-o comună din apropiere.

 

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie şi în continuare, pentru a preveni faptele ilicite în toate domeniile şi pentru a verifica operativ orice sesizare privind încălcarea legii, iar acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile legale ce se impun.

 

În acest context, le mulţumim tuturor cetăţenilor care au dat dovadă de responsabilitate şi au adoptat o atitudine civilizată, în limite de normalitate, moralitate şi legalitate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy