Programul TEZAUR continuă. Poți investi în TITLURI DE STAT

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Programul Tezaur – Titluri de stat – Centenar, emise de Ministerul Finanțelor Publice prin intermediul unităților Trezoreriei Statului s-a prelungit până la data de 21 decembrie 2018. Vezi care sunt beneficiile și condițiile unei investiții.

Beneficiile investiţiei în titlurile de stat:

     –    sumele investite sunt garantate de stat;

     –    veniturile din dobânzi sunt neimpozabile;

 

Caracteristicile specifice titlurilor de stat:

  • valoare nominală: 1 leu /titlu;

veniturile din dobânzi se acordă anual;

Important !!!

Titlurile de stat:

  • pot fi achiziţionate doar de către persoanele fizice rezidente (CNP), care au împlinit vârsta de 18 ani, de la ghişeul unităţii operative a Trezoreriei statului;
  • sunt purtătoare de dobândă. Dobânda se calculează începând cu prima zi lucrătoare de după ultima zi a perioadei de subscriere. Astfel indiferent de data subscrierii din cadrul perioadei de subscriere, drepturile cuvenite investitorilor sunt aceleaşi (valoarea dobânzii acordate la scadenţă este aceeaşi).

După încheierea perioadei de subscriere, MFP va organiza o tombolă prin care 1000 de investitori în această emisiune de titluri de stat vor fi selectaţi pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor. Suma minimă investită pentru a participa la tombolă este de 500 lei. Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal ci doar informaţii indicative ale câştigătorilor. Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română – S.A.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy