Proiectul „Hercules”- Cursuri gratuite de inițiere în sport pentru copii în județul Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare, în perioada 25 iulie – 19 august, proiectul „Hercules” prin care va oferi elevilor cu vârste între 6 şi 14 ani cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline. Proiectul va fi implementat în 32 de județe din țară, printre care și Harghita.

Proiectul va fi derulat în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

,,Ideea acestui proiect nu este nouă, am gândit-o încă de la începutul mandatului meu, ca obiectiv major, și mă bucur că ea prinde contur într-un moment în care toată România, de la simpli cetățeni, la guvernanți, este deschisă către sport. Recentele performanțe mondiale care ne-au unit într-o bucurie fără margini au creat emulația perfectă pentru a da startul unui program pe care mi-l doresc de lungă durată. Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat la nivelul copiilor și juniorilor sunt soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideți la sport!”, a precizat  ministrul Eduard Novak.

Copiii  harghiteni sunt invitați să petreacă activ, gratuit, zile de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor următoarelor discipline sportive: fotbal, hochei pe gheaţă şi nataţie.

Aici te poți înscrie.

  • Fotbal  – cursurile se vor desfășura la Liceul „Szent Erzsébet”, Lunca de Sus (prima serie – perioada 25-29 iulie, iar cea de-a doua serie –  perioada 1-5 august)
  • Hochei pe gheaţă – cursurile de vor desfășura în Miercurea-Ciuc, la patinoarul „Vákár Lajos” (prima serie – perioada – 1-5 august, iar cea de-a doua  serie – 8-12 august) 
  • Nataţie  – cursurile se vor  desfășura la ştrandul din Vlăhiţa (prima serie – perioada – 1-5 august, iar cea de-a doua  serie- 8-12 august)

 

Obiectivele proiectului ,,HERCULES”

• Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;

• Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;

• Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;

• Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;

• Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;

• Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

În viitor, programul de inițiere a copiilor în sport va fi permanentizat. Activităţile sportive din cadrul proiectului ”HERCULES” se vor derula conform unui calendar special, care va fi elaborat în funcţie de specificul zonei în care se va desfăşura activitatea, de anotimp, precum şi de infrastructura disponibilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy