Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Protest la Tulgheș! Localnicii s-au mobilizat pentru a trage un semnal de alarmă

Localnicii, de la mic la mare, au ieșit în această dimineață pe strada din fața Primăriei Tulgheș, în semn de protest față de pericolul pe care îl reprezintă urșii pentru comunitate.

Semnalul de alarmă tras de tulgheșeni este îndreptat către autoritățile centrale, mai precis Ministerul Mediului cu speranța că se vor lua măsuri imediate pentru rezolvarea problemei.

În cursul dimineții au fost în jur de 100 de oameni în fața Primăriei. Au fost prezente și persoanele care au fost atacate de urs, cele care au suferit atacuri de panică sau au avut pagube în gospodării. Eu cred că e un pas pentru determinarea Ministerului Mediului să regândească legislația actuală cu privire la marile carnivore, în special micșorarea numărului mare de urși din zonă – a declarat primarul Marce Vancu.

Prezența masivă a urșilor pe raza localității, reprezintă un adevărat pericol pentru viețile omenești, cât și pentru gospodăriile oamenilor. Pentru a fi cât mai vizibili și pentru ca solicitarea lor să ajungă și la urechile mai marilor din capitală, localnicii au tipărit pe coli albe și mesaje de impact.

”Ne e teamă să ieșim seara în curte și pe drum.”

”Vreau să mă joc în siguranță la bunici!”

”Ursul e animal protejat de Lege. OMUL???”

”Ajutați-ne să trăim în siguranță!”

În cazul în care protestul oamenilor din Tulgheș va rămâne fără rezolvare din partea celor responsabili, edilul spune că următorul pe care locuitorii sunt dispuși să îl facă este să protesteze în fața Ministerului Mediului într-un număr cât mai mare, la București.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *