Protestele din Ungaria au demonstrat că în țara vecină nu se trăiește mai bine…

0

Articol disponibil în: Magyar Română

”Legea sclaviei” așa cum a fost numită noua lege a muncii din Ungaria, a provocat numeroase proteste de amploare în luna decembrie 2018, la Budapesta. Mii de unguri s-au aliat împotriva conducerii lui Viktor Orban și ideologiei sale. 

Protestatarii au fost nemulţumiţi în principal de legislaţia muncii, care le permite angajatorilor să le pretindă salariaţilor până la 400 de ore suplimentare pe an,  iar plata să o facă în termen de trei ani de zile.

Important de menționat este că liderii maghiari din România sunt simpatizanți declarati ai partidului lui Orban, FIDESZ, printre care șeful UDMR, Kelemen Hunor și președintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Muncitorii maghiari au început să plece din țară în căutarea unor salarii mai mari în străinătate. Un număr de 600 000 de maghiari – echivalentul a aproximativ 9% din populația bună de muncă – lucrează în afara Ungariei. În decembrie, guvernul maghiar a aprobat două proiecte legislative prin intermediul Parlamentului pentru a încerca să remedieze acest deficit.

Noile măsuri oferă întreprinderilor dreptul de a solicita angajaților să lucreze până la 400 de ore suplimentare de muncă pe an, aproape de două ori mai mult decât a fost permis anterior, și să ceară numai angajatorilor să plătească pentru acele ore suplimentare la un moment dat în termen de trei ani .

• retragerea imediată a „legii sclaviei”

• mai puține ore suplimentare polițienești

• justiție independentă

• aderarea la Procuratura Europeană

• mass-media publică independentă

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy