Purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile deschise – Care sunt situațiile

0

Articol disponibil în: Română

Secretarul de stat Raed Arafat și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au susținut în această seară o declarație de presă la finalul căreia au anunțat noile măsuri adoptate în contextul creșterii numărului de cazuri Covid-19.

Potrivit Hotărârii nr. 49/13.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise, în următoarele situații:

Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Hotărârea poate fi accesată AICI.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy