Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Raport privind reabilitarea străzilor în Miercurea Ciuc

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

În afară de micile intervenții de reparare a străzilor în acest an până în momentul de față s-au efectuat reabilitări majore în șase locații în Miercurea Ciuc. Putem folosi un nou tronson asfaltat al drumului de ocolire, se asfaltează pe drumurile la marginea municipiului și se pavează străzi și trotuare în centrul urbei, transmite primăria Miercurea Ciuc.

În pofida situației pandemice multe investiții au continuat sau au început în Miercurea Ciuc. Ultimul strat de asfalt a fost turnat pe tronsonul drumului de ocolire paralel cu calea ferată, precum și în sensul giratoriu situată la intersecția cu strada Brașovului. Mai trebuie executat aplicarea marcajelor rutiere pe carosabil, efectuarea unor mici reparații și instalarea indicatoarealor definitive.

Se apropie terminarea asfaltării și pe sectorul superior al străzii Jigodin (sectorul între manejul și intrarea Cartierului Natúr). Se lucrează cu fundația pe un sector de 100 metri, după care va urma asfaltarea: turnarea stratului de bază pe sectorul de 100 metri, apoi așternerea stratului de uzură pe lungimea totală de 1305 metri. Urmează amenajarea trotuarului și aplicarea marcajelor.

La fel, au demarat și asfaltarea străzii Johannes Kájoni partea dinspre oraș. Primul strat de asfalt a fost turnat luni, 14 septembrie, și urmează nivelarea capacelor de cămin, precum și pavarea bordurii.

Reabilitarea străzii Pantei urmează să fie finalizată: strada cu o lungime de numai 121 metri a fost pavat cu pietre cubice și este blocat de o barieră, care acceptă intrarea cu autovehicule numai pe riverani și a mașinilor care deservesc societățiile comerciale pe strada Petőfi Sándor, totodată se desfășoară și plantarea arborilor.

Asfaltarea a fost finalizată și pe sectorul inferior a străzii Iancu de Hunedoara (porțiunea între sensul giratoriu din fața parcului comercial Nest Ciuc și cel de lângă biserica reformată). Urmează amenajarea trotuarului și lucrările de aplicarea marcajelor rutiere pe carosabil. (În cadrul reabilitării Cartierului Spicului astăzi, 15 septembrie au demarat turnarea stratului de uzură pe strada învecinată: strada Culmei.)

A mai rămas marcarea locurilor de parcare și pe strada adiacentă a aleei Narciselor, lângă terenul de sport, în locul garajelor demolate.

Totodată, Primăria a comandat amenajarea curții interioare a străzii Cântar. Primul pas va fi construirea sistemului rețelei de apă pluvială.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.