RAR a închis 5 service-uri auto din Harghita și alte trei județe

0

Articol disponibil în: Magyar Română

service auto 1Acțiunea Departamentului Supraveghere Piață al RAR a avut loc între 15 octombrie și 30 noiembrie, fiind controlate 50 de astfel de ateliere de reparații auto din cele 4 județe.
Au fost sancționate lipsa autorizaţiei tehnice la sistemul de rulare, inexistența inspecţiilor finale a autovehicului, nerespectarea condiţiilor iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie pentru lucrările efectuate.
RAR recomandă posesorilor de autovehicule să aleagă cu atenție service-ul unde își duc mașina la reparat, a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Roxana Dima:

În privința județelor Mureș, Harghita Covasna și Brașov, inspectorii Registrului Auto Român au controlat în total 50 de service-uri. Dintre acestea, la 5 a fost oprită activitatea, la trei service-uri li s-a suspendat activitatea, au fost acordate în total 8 amenzi iar valoarea amenzilor s-a ridicat la 20.500 de lei.”

Service-urile cu activitatea suspendată se pot redeschide dacă în maximum 30 de zile își rezolvă problemele pentru care au fost amendate.
La nivel național, RAR a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale totale de 596.000 lei.

radiomures.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy