Reabilitarea drumului județean care leagă Odorheiu Secuiesc de Cristuru Secuiesc va contribui la dezvoltarea comunității pe termen mediu și lung

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, alături de vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond, și senatorul UDMR, Antal István-Loránt , a semnat miercuri, 8 noiembrie, contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, inițiat de UDMR, pentru investiția ce vizează reabilitarea drumului județean 137, care leagă Odorheiu Secuiesc de Cristuru Secuiesc.

Pe tronsonul de drum vor fi construite piste de biciclete, în unele localități pe ambele părți ale drumului, rigole carosabile în sate, 10 poduri noi, zonă de trotuar între frontul construit și case, cota drumului urmând a fi păstrată pentru a nu crea probleme în cazul acceselor la casele localnicilor.

Pe durata lucrărilor, care se estimează la 3 ani, vor fi restricții de circulație, de aceea Borboly Csaba, președintele consiliului județean,  a solicitat sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru ca lucrările să se deruleze conform așteptărilor.

Va fi cel mai frumos și mai sigur drum din județul nostru, aceste aspecte fiind constatate și în planurile întocmite.  Avem finanțarea, achiziția finalizată, și constructorul. Datorită muncii depuse de colegii mei din UDMR, în Guvern, am reușit să obținem o finanțare de 140 de milioane de lei, pentru ca acest proiect să devină realitate pentru comunitate. Va fi o investiție care va dezvolta comunitatea pe termen mediu și lung”, a precizat Borboly Csaba, președintele Consiliului Judeţean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy