Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Rechizite gratuite pentru mii de elevi din Harghita

Programul Rechizite şcolare a fost lansat în anul 2002, în scopul stimulării prezenței la școală. Acesta se adresează elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi. La începutul fiecărui an școlar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase.

În județul Harghita s-au achiziționat peste 3.600 de pachete de rechizite, pe baza unei estimări a posibililor beneficiari.
91.000 de lei au fost alocați pentru achiziția acestora, iar prețul a fost de 25 de lei pentru un elev din ciclul primar și 30 de lei pentru un elev din ciclul gimnazial.

Inspectorul școlar general al județului Harghita, Petru Gârbea, a salutat acest sprijin care, spre deosebire de ajutoarele bănești care de cele mai multe ori se opresc la părinți, ajunge cu siguranță la elevi:

Pentru copilașul căruia nu îi ajung banii nici măcar pentru pantofi, rechizitele primite gratuit normal că îl ajută. În general, cei care sunt îndreptățiți provin din familii sociale cu situații destul de dificile și atunci normal că este un ajutor. Eu consider că este foarte important că primesc rechizite și nu bani de rechizite. Nu au cum să dea banii aceștia pe altceva. Dacă a primit o gentuță, o riglă, un pix, o radieră, acestea le are. Știți cum se mai întâmpla, se dădea banul, ajungea în familie, dar poate era mai repede nevoie de pâine, să nu zic că poate avea tatăl său chef de bere.”

De aceste rechizite beneficiază copiii care provin din familii cu venituri reduse, informează radiomures.

 

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *