Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Refugii montane construite pentru siguranţa turismului harghitean

Salvamontiştii harghiteni continuă şi în această toamnă amplasarea de refugii montane, în cadrul unui program care vizează asigurarea condiţiilor pentru practicarea în siguranţă a turismului montan, potrivit Agerpres.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat că în ultimele zile a fost amplasat un refugiu montan la Harghita Mădăraş, care înlocuieşte un refugiu vechi şi deteriorat, dintr-o zonă foarte frecventată de turişti, în toate perioadele anului.

Un alt refugiu a fost construit în Munţii Harghitei, zona Băile Tuşnad, Vârful Pilişca Mare, într-un loc despre care Fekete Örs spune că este deosebit de frumos şi merită vizitat.

Al treia refugiu va fi amplasat, în perioada următoare, în Munţii Călimani, unde este foarte important ca turiştii să aibă un adăpost atunci când vor să se odihnească.

Fekete Örs consideră că programul ce vizează amplasarea de refugii montane, finanţat de Consiliul Judeţean, dar susţinut şi din sponsorizări, este unul dintre cele mai importante pe care le derulează Serviciul Salvamont, în contextul în care existenţa refugiilor montane salvează viaţa turiştilor aflaţi în dificultate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *