Restricţii în vizitarea pacienţilor la spitalele din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc, din cauza COVID-19

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc a anunţat sistarea vizitelor la pacienţii internaţi în secţiile de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie şi restricţionarea vizitelor în celelalte secţii, din cauza creşterii cazurilor de COVID-19.  Modificări ale programului de vizitare sunt și la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

„Luând în considerare agravarea situației epidemiologice și în vederea limitării răspândirii COVID-19, începând cu data de 18.07.2022, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc restricționează vizita pacienților, respectiv se sistează vizitarea pacienților internați la secțiile Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.
Cu privire la celelalte secții, sunt permise vizitele membrului familiei/aparținătorului legal al pacientului numai după aprobarea solicitării de medicul curant și al medicului șef al secției și doar în situații deosebite.
Pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc aparținătorii pot lăsa pachete la poarta instituției, zilnic, între orele 13-15. Pachetele vor fi duse pe secții la ora 15:00.”,  se menționează pe pagina de Facebook a Spitalului  Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc

Și la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc au intrat în vigoare, de câteva zile, mai multe modificări în programul de vizită.
„Datorită escaladării situației epidemiologice la nivel internațional și național, și pentru a asigura buna funcționare a activităților medicale precum și pentru siguranța pacienților internați, vor intra în vigoare următoarele modificări ale programului de vizită al aparținătorilor:

  • zile de vizită: marți, joi, sâmbătă și duminică între orele 13:30 și 15:30,
  •  acordul scris al medicului curant este obligatoriu pentru vizită,
  •  durata vizitei poate fi de cel mult 10 minute pentru un singur vizitator,
  • este obligatoriu purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura, iar in unele cazuri să purtati și echipament de protecție suplimentar, 
  • nașterile asistate se vor desfășura conform reglementărilor anterioare valabil”,  se preciează pe pagina de Facebook a Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc

Potrivit datelor furnizate de DSP Harghita,  în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 63 de cazuri confirmate, iar  în spitalele din judeţ sunt  internate 57 de persoane.

Rata de infectare la nivelul judeţului este de 0,74 la mia de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy