Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Revelion în siguranță, misiunea jandarmilor harghiteni

În seara trecerii dintre ani și în primele zile ale noului an, peste 70 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. Jandarmii vor fi angrenați și în misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele din responsabilitate.

Pentru siguranța harghitenilor, patrulele de ordine publică vor acționa independent și în sistem integrat, cu dispozitive adaptate nevoilor operative, și vor avea în vedere prevenirea infracțiunilor stradale și descurajarea faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât și în cel rural.
Celor care vor alege să participe la petrecerile de Revelion și în zonele unde vor avea loc focuri de artificii, respectiv localitățile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplița, Praid și Băile Tușnad, sau în orice alte zone unde se vor organiza astfel de activități, le recomandăm să respecte indicațiile forțelor de ordine și organizatorilor, să manifeste răbdare și să evite implicarea în conflicte de orice natură. Să acorde o atenție sporită bunurilor proprii, iar părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii, cu precădere în zonele aglomerate, unde se pot rătăci cu ușurință.
Este necesar să se respecte legislația specifică referitoare la regimul materialelor pirotehnice, pentru evitarea periclitării integrității personale și a celor din jur, dar și respectarea tuturor măsurilor în vigoare ce se impun, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Tot în această perioadă, jandarmii montani de la posturile Băile Tușnad, Harghita Băi, Lacu Roșu și Borsec vor veghea permanent şi vor interveni cu promptitudine pentru sprijinirea turiştilor aflaţi în dificultate în zona de responsabilitate.

Celor care vor alege să petreacă următoarele zile în zona montană a județului,  jandarmii le recomandă să fie echipați adecvat practicării sporturilor de iarnă sau drumețiilor pe munte, să aleagă traseele montane sau pârtiile de schi în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică.

În cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor, cetățenii sunt rugați să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.