Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

România salvează populația de râs din trei țări. Mai multe exemplare vor fi relocate în următorii cinci ani

Un pas important în salvarea populației de râs din Slovenia, Croația și Italia a fost făcut astăzi, prin cooptarea ca și colaborator al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în cadrul proiectului european LIFE Lynx, coordonat de Serviciul Forestier Sloven.

Proiectul LIFE Lynx este susținut de către Ministerul Mediului, care facilitează implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.

Reprezentanții Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice ACDB, organizația responsabilă de proiect din România, a semnat protocolul de colaborare cu Romsilva pentru susținerea proiectului LIFE Lynx, prin care mai multe exemplare de râs din fondurile cinegetice gestionate de Romsilva vor fi capturate și relocate în munții Dinari și sud-estul munților Alpi, în următorii cinci ani.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Serviciului Forestier Sloven, ai Universității de Stat din Ljubljana și Progetto Lince.

România are o populație sănătoasă de râs și este considerată ca sursă principală pentru refacerea genetică a populației de râs din Slovenia, Croația și Italia, unde populația acestui prădător este în declin genetic.

Mai multe detalii despre acest important proiect european puteți afla accesând următorul link:

https://goo.gl/e65hCh

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice este o organizație non-guvernamentală implicată în cercetarea și conservarea faunei sălbatice din România, în principal cele trei specii de carnivore mari, urs, lup și râs.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este administratorul a 3,14 milioane de hectare păduri de stat și a 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *