Romsilva vinde populației 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a vandut direct populatiei, in primele zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30% mai mult decat volumul total oferit pe parcursul anului trecut.

Astfel, pana la finalul lunii octombrie, Romsilva a vandut direct populatiei 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un pret mediu de 170 de lei pe metru cub, fara taxa pe valoare adaugata.

Pretul lemnului pentru foc variaza in functie de specie, sortiment si conditiile de livrare. Cele mai mari cantitati de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse in pret.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a reusit cresterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populatiei, lemn rezultat in principal din lucrari de ingrijire si de igienizare a padurilor.

In urma unor eforturi sustinute, Romsilva a inregistrat, in ultimii doi ani, o evolutie a volumului de lemn pentru foc livrat direct populatiei, aproximativ 840 de mii de metri cubi in 2016 si 1 milion de metri cubi in 2017.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va furniza direct populatiei, in anul 2018, conform estimarilor, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achizitia de lemn pentru foc, toate informatiile referitoare la oferta disponibila fiind afisate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei si sediile primariilor, precum si prin anunturi in presa locala.

De asemenea, aceste informatii centralizate la nivelul directiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, www.rosilva.ro, la sectiunea ”Informare publica – Disponibil lemn foc pentru populatie”, toate informatiile fiind actualizate de doua ori pe luna.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy