Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

S-au împlinit 27 de ani de la înființarea Batalionul 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” din Odorheiu Secuiesc

Batalionul 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” din Odorheiu Secuiesc a împlinit vineri, pe 1 februarie 27 de ani de la înființare.

La data de 1 februarie 1992, în garnizoana Odorheiu Secuiesc lua naștere Batalionul 385 Artilerie cu denumirea inițială Divizionul 385 Aruncătoare, aflat în subordinea Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU“. În 28 martie 2006, denumirea se schimbă în Batalionul 385 Artilerie, urmând ca în 2007 să primească denumirea onorifică de „Iancu de Hunedoara“.
La 28 iunie 2008, unității i-a fost înmânat Drapelul de Luptă.
Militarii artileriști ai Batalionului 385 s-au remarcat prin participarea la misiuni internaționale sub egida NATO, ONU, UE, precum și la misiuni de tip Coaliție în Irak, Kosovo, Bosnia, Afganistan și Congo, obținând aprecieri, rezultate foarte bune și calificative excelente la toate exercițiile, aplicațiile sau tragerile de artilerie desfășurate pe parcursul celor 25 de ani de existență.

La mulți ani!

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.