Salina Praid lucrează la capacitate maximă pentru onorarea comenzilor de sare pentru deszăpezirea drumurilor

0

Articol disponibil în: Română

Salina Praid lucrează la capacitate maximă pentru onorarea contractelor de furnizare a sării pentru deszăpezirea drumurilor din țară, cantitatea pe care trebuie să o livreze fiind mai mare decât în anul precedent.

Directorul Salinei Praid, Sebestyen Joszef, a declarat marți, pentru AGERPRES, că în urma contractelor încheiate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) cu Societatea Națională a Sării, salina Praid trebuie să livreze, în acest an, aproximativ 300.000 tone de sare, în creștere față de anul trecut când s-au încheiat contracte pentru 250.000 tone de sare.

Potrivit sursei citate, salina lucrează la capacitate maximă, zilnic fiind vândute 600-700 de tone de sare. De asemenea, în situația în care cererile vor fi mai mari, salina dispune de un stoc de câteva zeci de mii de tone de sare.

Sebestyen Jozsef a mai spus că, în acest an, salina Praid nu are contracte cu firme din străinătate, care erau parteneri tradiționali, fie din cauză că acestea au stocuri suficiente, fie pentru că se aprovizionează din Ucraina.

Începuturile Salinei Praid datează încă din epoca romană.

În apropierea comunei Praid se află și „Muntele de Sare”, o rezervație geologică inclusă în zonele naturale protejate de interes național, care are aproximativ 60 de hectare și unde cresc plante extrem de rare, unele unice în România.

Specialiștii spun că masivul de sare de la Praid, de forma unei pâini, are circa trei miliarde de tone, într-o grosime de 1.600 de metri, rezerva salină de aici fiind o raritate geologică.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Diana Dumitru)

Foto: nikonisti.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy