Salvatorii harghiteni, peste 40 de intervenții în acest weekend

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Peste 40 de intervenții ale pompierilor militari harghiteni, în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, la nivel județean, pompierii militari harghiteni au gestionat 44 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea de prim ajutor unui număr de 41 de persoane aflate în dificultate, în cazul a 33 diverse afecțiuni medicale și opt traumatisme. Totodată, salvatorii harghiteni au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, precum și la o misiune de asistenţă şi transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Miercurea Ciuc.

„Sâmbătă dimineața, în jurul orei 10:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, situat la parterul unui imobil, de pe strada Octavian Goga, din municipiul Miercurea Ciuc. În urma sosirii la locul evenimentului, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta în bucătăria locuinței, unde ardea un frigider. Din cauza degajărilor mari de fum, pe timpul intervenției au fost evacuate două persoane de sex feminin, în vârstă de 70, respectiv 39 de ani. Din pricina intoxicării cu monoxid de carbon, cele două victime au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la spital.

Intervenția rapidă a pompierilor și a echipajelor medicale ale SMURD și SAJ a făcut ca incendiul să fie stins în aproximativ o jumătate de oră, iar locatarii afectați de fum să primească imediat îngrijirile medicale de care au avut nevoie.

Flăcările violente au distrus frigiderul și au deteriorat pereții interiori ai locuinței, aparate electrocasnice și mobilierul din bucătărie. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 250.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la 3.000 lei. Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric produs de aparate electrocasnice defecte (frigider).

Aceeași cauză a dus la izbucnirea unui alt incendiu, în cursul nopții trecute, la o anexă gospodărească (adăpost pentru animale), în municipiul Miercurea Ciuc, strada Domb. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 150 mp din anexă, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție, care adăpostea 200 de chinchila. În circa două ore, incendiul a fost stins, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. În urma acestuia, au ars: o parte din anexă, pe o suprafață de circa 150 mp, două frigidere, mașini și utilaje electrice, corpuri de mobilă depozitate în pod. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat cele 200 de animale, precum și bunuri materiale în valoare totală de 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 70.000 lei.”, a transmis ISU Harghita.

Totodată, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție și avertizarea populației din comuna Săcel, în această dimineață, 12 octombrie a.c., la ora 08:13, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs. (pentru mai multe informații despre sistemul R0-ALERT: https://ro-alert.ro/).

În continuare, pompierii harghiteni rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy