Sănătatea mintală este esențială pentru bunăstarea generală

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În fiecare an, pe 10 octombrie, este sărbătorită Ziua mondială a sănătăţii mintale.
Toată lumea are dreptul la cel mai înalt standard posibil de sănătate mintală. Aceasta include dreptul de a fi protejat de riscurile pentru sănătatea mintală, dreptul la îngrijire disponibilă, accesibilă, acceptabilă şi de bună calitate şi dreptul la libertate, independenţă şi incluziune în comunitate.
Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de doamna Răcilă Laura- medic specialist psihiatrie pediatrică în cadrul Centrului Sănătate Mintală Copii Harghita, care a participat la una dintre cele trei activități organizate azi, au inițiat discuții cu tinerii de clasa a IX-a cu scopul de a informa și crește gradul de conștientizare a importanței pe care o are sănătatea mintală pentru o viață de calitate, lipsa acesteia influențând calitatea vieții.
Pornind de la acest aspect, polițiștii le-au făcut cunoscute, liceenilor din cadrul unei unități de învățământ din Miercurea-Ciuc, consecințele consumului de substanțe interzise, care, pe lângă faptul că poate avea efecte asupra relațiilor, a libertății sau situației financiare, poate afecta destul de grav din punct de vedere psihic persoanele și mai ales tinerii care aleg să consume substanțe cu efect psihoactiv.
De asemenea, tinerilor din le-au fost prezentate noile modificări legislative care prevăd că persoana aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive ori fără permis care conduce un autoturism și produce un accident de circulație în urma căruia survine decesul victimei va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind exclusă suspendarea executarea pedepsei în astfel de cazuri.
Activitățile desfășurate au strâns mai mult de 80 de beneficiari.


Mesajul transmis de specialiști a fost simplu: “Aveți grijă de sănătatea voastră mintală dacă vreți să aveți parte de bunăstare generală !”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy