„Şcoala altfel“, alături de jandarmi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Astăzi, 18 aprilie a.c., 80 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Sfântu Ilie” din municipiul Toplița au vizitat sediul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița, în cadrul săptămânii ”Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

 scoala altfel jand

          Jandarmeria Harghita, ca în fiecare an, sprijină cadrele didactice în demersul educaţional, prin organizarea unor activităţi în cadrul programului ”Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, 80 de discipoli ai Şcolii Gimnaziale „Sfântu Ilie” din municipiul Toplița, elevi ai claselor I-a, a V-a și a VI-a, au trecut pragul sediului Detașamentului 5 Jandarmi Toplița.

          Vremea frumoasă ne-a fost aliat, elevii având posibilitatea să intre în curtea celei de a doua case a jandarmilor din Toplița, unde colegii le-au arătat o parte din tehnica și mijloacele aflate în dotarea Jandarmeriei Harghitene.

          Desfășurată sub deviza „Jandarmeria – o meserie de viitor”, activitatea a pornit și de la premisa necesității prezentării condițiilor minimale, a aptitudinilor și competențelor necesare unui candidat la instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Copiilor le-au fost prezentate sarcinile și atribuțiunile, dar și satisfacțiile pe care ți le oferă meseria de jandarm. Toate acestea au făcut obiectul multor întrebări din partea elevilor, la care au primit răspuns din partea domnului căpitan Eleodor Truța, ofițer în cadrul detașamentului.

          La final oaspeții noștri au fost recompensați prin contribuția benevolă a jandarmilor toplițeni, cu un pahar de suc și ceva dulce.

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy