Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, în al treilea an de implementare a proiectului Erasmus+,   „A school for everyone”- Cursul de formare „IT DIGITALIZATION”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”  este în al treilea an de implementare a proiectului Erasmus+,   „A school for everyone”, domeniul Educaţie şcolară, 2023-1-RO01-KA121-SCH-000118113.

În perioada 10.03 – 14.03.2024, șase cadre didactice din școala noastră au participat la cursul de formare ,,IT Digitalization”, în Torrox – Malaga, Spania.

În cadrul acestui curs am avut oportunitatea de a acumula noi cunoștințe şi de a dezvolta compentenţe din domeniul IT. Cursul s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, la Institutul Formacion Galindo S.L., sub atenta supraveghere a formatoarei noastre, Malena, o persoană tânără, dar cu experiență, deschisă, răbdătoare, cu mult tact pedagogic.

Scopul acestui curs a fost de a experimenta metode moderne, actuale, inovatoare din domeniul digital.  Procesul de formare/învațare a fost foarte bine planificat și structurat, organizat eficient, astfel încât, noi, toți membrii echipei, am fost capabili să ne atingem obiectivele propuse într-un timp optim. Au fost vizate diverse task-uri: tehnici de digitalizare în redactarea documentelor școlare, instrumente de editare, scanare inteligentă, editare şi realizare de materiale audio, photo, video, formulare google, crearea şi administrarea unui blog etc.

În paralel cu explorarea misterelor lumii digitale, am realizat un schimb real de experiență, de bune practici, din domeniul educației formale și non formale, cu partenerii noştri spanioli. Am reușit să descoperim noi modalități de a face față provocărilor, de a rezolva probleme, de a identifica rapid soluții. Experimentând, ne-am îmbunătățit abilitățile, ne-am dezvoltat competențele, ne-am lărgit orizonturile.

În același timp, am pătruns în istoria şi mirificul zonei, i-am cunoscut personalităţile, tradiţiile şi elementele specifice, vizitând şi admirând diverse obiective turistice importante pentru poporul spaniol. Am rezonat cu cultura, am savurat mâncărurile tradiționale şi fructele proaspete din Marea Mediterană. Am vizitat locuri extraordinare: Peștera și Muzeul din Nerja, Casa și Muzeul Pablo Picasso, Portul și Farul Malaga,  Muzeul din Malaga, Sera Garden Paradise şi am admirat minunile bătrânului continent de pe Balconul Europei. Am explorat pentru prima oară realitatea virtuală, în camera VR, fiind martori, realmente, la procesul de transformare şi evoluţie a naturii.

Am creat conexiuni, ne-am exersat capacitățile de comunicare în limba engleză și nu numai, fiecare am reușit să învățăm cuvinte din limba țării partenere.

A fost o săptămână deosebită, în care am avut parte de experiențe noi, inedite, inovatoare şi extrem de utile pentru activitatea didactică. Am avut zile cu ploaie, zile cu soare, am trăit momente de vis, în condiţii excelente. Mulţumim Projects Cultural Mobility, în special doamnei Iuliana Goleanu şi echipei, Institutului Formacion Galindo S.L.!

Toată această experiență se datorează Programului Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană, fiind o oportunitate de interconectare cu oamenii, cu cadrele didactice de pretutindeni, un prilej de a împărtăși experiențe, cunoștințe, trăiri, emoții, de a ne deschide mintea…

Profesori participanţi: Mirela Nemţoc, Carmen Bucur, Cristina Man, Silviu Dobrean, Anca Truţa

Coordonator proiect: Emiliana Neli Avram

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy