Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

”Şcoli prietenoase cu natura” – program de educație ecologică organizat de SOR

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează programul Școli Prietenoase cu Natura, ce are ca scop educația ecologică și protejarea biodiversității din sate și orașe.

Participarea în program este gratuită, dar condiționată de înregistrare. Deși în mod ideal activitățile unei școli prietenoase cu natura ar trebui să se desfășoare continuu, fără a ține cont de vacanțe, perioada de desfășurare a prezentului program se suprapune cu anul școlar, timp în care instituțiile de învățământ realizează activități de sprijinire a biodiversității respectând indicațiile din materialele incluse în Bibliografia obligatorie. La sfârșitul anului școlar activitățile se raportează prin completarea formularului de raportare și se documentează cu câte 1 poză.

Instituțiile de învățământ care derulează corect minim 5 activități din lista propusă se premiază cu plăcuța programului sau se certifică în vederea menținerii titlului de Școală Prietenoasă cu Natura.

Pagina proiectului: https://www.sor.ro/Gradini-si-Scoli-Prietenoase-cu-Natura

I. Instituții de învățământ eligibile
1. școli
2. structuri școlare
3. palate ale copiilor

Atenție! Nu au voie să-și înregistreze instituția de învățământ:
• cadrele didactice, care, deși s-au înregistrat la 2 ediții ale programului, nu au predat raportul
• cadrele didactice, care nici după al 3-lea an de participare nu reușesc să obțină plăcuța de recunoaștere a programului.

Activitățile se realizează în incinta instituțiilor de învățământ, cu excepția ieșirilor pe teren sau participărilor la diferite evenimente. În cazuri excepționale, când instituția de învățământ nu dispune de suprafață verde, activitățile se pot derula și în parcul localității, dar numai cu acceptul SOR și al primăriei.

Mai multe detalii aici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.