Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică acolo unde incidența este sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, 18 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că școlile din localitățile cu o rată de incidență a cazurilor de COVID sub 3 la mie vor putea funcționa cu prezență fizică, fără a mai exista condiția vaccinării a 60% din angajații instituției.

Conform ministrului Educației, este în curs de pregătire o Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care Ministerele Sănătății și Educației sunt abilitate să dea un ordin comun în sensul în care sunt deschise activitățile în grădinițe și școli în localitățile care sunt sub rata de infectare de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

Măsura implică 1.724 de localități din România, din 18 județe,  care au rata de infectare sub 3 la mie. Ministrul a arătat că pe criteriul de rată de infectare sub 3 la mie de luni, în aceste localități toți copiii din grădiniță și elevii vor putea merge cu prezența fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccinare din unitățile de învățământ.

În privința testelor de salivă care ar urma să ajungă în școli la începutul săptămânii viitoare, dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continua cursurile. Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile. La decizia scolii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală. Acolo unde există dorința la școală, este nevoie și de acordul părinților, formularul va fi elaborat de Ministerul Sănătății. Este posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziție 2 teste pentru săptămâna care urmează.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.