Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se demarează procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate a Autostrăzii Iași – Târgu Mureș

Plenul Camerei Deputaților a inclus, miercuri, 7 noiembrie, într-un proiect de lege procedura construcției Autostrăzii Iași – Târgu Mureș. În calitate de for decizional, plenul a aprobat investițiile necesare pentru începerea construcției autostrăzii. După votul final, deputatul UDMR, Benedek Zakariás, specialistul Uniunii în domeniul transporturilor, a precizat faptul că după publicarea legii în Monitorul Oficial, ministerul de resort va avea la dispoziție treizeci de zile pentru a demara procedura de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate, necesar pentru construirea autostrăzii.

„O infrastructură modernă se bazează pe existența autostrăzilor. Dacă sunt autostrăzi, economia națională și în special cea regională progresează semnificativ. UDMR susține și sprijină toate inițiativele și eforturile de construire a autostrăzilor. Avem convingerea că dezvoltarea Transilvaniei este posibilă numai dacă vom crea condiții favorabile în acest sens. Am votat pentru o garanție legală a construirii autostrăzii, în cel mai scurt timp posibil”, a declarat reprezentantul Uniunii în Parlament.

Inițiativa multipartită a fost necesară deoarece guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a programat construcția acestei autostrăzi pentru perioada 2023-2030, însă Parlamentul și Guvernul ar da startul cât mai curând la începerea lucrărilor, cu mult înainte de termenul prestabilit. Printre co-inițiatorii actului normativ se află deputații UDMR.

Vass Levente, Erdei- Dolóczki István și Seres Dénes, dar și senatorii Túros Lóránd și László Attila.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.