Se îmbunătățește siguranța rutieră în Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

O nouă trecere de pietoni a fost amenajată pe strada Iancu de Hunedoara, iar una existentă pe strada Toplița a fost „mutată” pentru o vizibilitate mai bună. O serie de alte măsuri vor servi siguranța pietonilor, în timp ce modificarea traficului pe partea superioară a străzii Nicolae Bălcescu – ceea ce va deveni un sector cu circulație pe ambele benzi – va fi în beneficiul automobiliștilor.

Viceprimarul Bors Béla și șeful Serviciului de gospodărire din cadrul Primăriei, Lázár Péter, au susținut astăzi, 28 octombrie, o conferință de presă în fața Școlii Gimnaziale „Xantus János”  pe tema siguranței rutiere.

Alegerea locației a fost motivată de faptul că trecerea de pietoni din fața școlii a fost „mutată” la aproximativ 30 de metri mai sus pe drum, deoarece cea anterioară era prea aproape de curbă, și prin urmare n-a oferit o vizibilitate suficientă.

În același timp, în urma solicitării locuitorilor a fost creată o nouă trecere de pietoni pe strada Iancu de Hunedoara, la intersecția cu strada Culmei.

În acest an, asigurarea trecerilor va continua cu montarea iluminatului special la șase treceri de pietoni: câte două pe străzile Lunca Mare, Brașovului și Inimii. În anul viitor va continua lipirea suprafețelor speciale pentru a facilita traversarea nevăzătorilor, la fel va continua vopsirea trecerilor în trei culori, precum și aducerea la cotă în beneficiul persoanelor cu cărucioare, biciclete și trotinete.

Pentru a asigura siguranța conducătorilor auto, în acest an au fost deja instalate 16 oglinzi convexe peste tot în oraș, iar alte patru oglinzi vor fi instalate în săptămânile următoare pe aleea Pictor Nagy István, pe străzile Szék, Revoluției din Decembrie și Mézesek. Totodată, trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Poienii, recent renovată, va fi iluminată cu LED-uri speciale.

Șoferii se pot pregăti deja pentru o schimbare importantă în trafic.  Tronsonul străzii Nicolae Bălcescu, cuprins între strada Patinoarului și Piața Cetății, va fi în curând din nou cu dublu sens.  Conform viceprimarul Bors Béla, lucrările pregătitoare (semnalizare rutieră, vopsire) ar putea începe încă din această săptămână.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy