Se lucrează pe drumul spre Băile Büdös. Au demarat lucrările de întreținere în zona Ciuc

0

Articol disponibil în: Română

Lucrările de întreținere ale drumului județean DJ 123D spre Băile Büdös au demarat joi, 24 septembrie. Prin intermediul acestora au început lucrările de întreținere a drumurilor județene în zona Ciuc, care se compun din lucrări de amenajare a acostamentului, curățire șanțuri și rigole, respectiv lucrări de pietruire. Despre acestea a vorbit la fața locului președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și vicepreședintele instituției, Incze Csongor. După cele afirmate de Incze Csongor, lucrările de reabilitare a drumurilor județene s-au adjudecat prin intermediul licitației publice și au fost împărțite în trei loturi: primul, pe lângă drumul spre Băile Büdös, cuprinde drumul județean 121G (Casinu Nou –Iacobeni) unde se vor face lucrări de reparare a rigolelor și betonări și DJ 123 (Sânsimion–Sânmartin–Cinod) unde se vor executa lucrări de amenajare ale acostamentului, curățire șanțuri și rigole, lucrări de pietruire, respectiv vopsire balustradă pod. În al doilea lot sunt incluse drumurile județene: 123F (Csiba–Ciceu – pietruire, amenajare acostament, curățire șanțuri), 125 (Dănești–Bălan – curățire șanțuri și rigole, vopsire balustradă pod), 138A (Băile Harghita – amenajare acostament, curățire șanțuri și rigole). În al treilea lot vor fi reabilitate drumurile județene 127A (Valea Rece – pietruire, amenajare acostament, curățire șanțuri și rigole, vopsire balustradă pod), 127B (Valea Jávárdi – amenajare acostament, curățire șanțuri și rigole, pietruire). Valoarea totală a lucrărilor este de 850.920,58 lei.

Incze Csongor a mai adăugat că lucrările de administrare au întârziat deoarece doar acum s-a reușit rezilierea contractului cu firma din Prahova care a câștigat anul trecut licitația publică. Contractul s-a reziliat deoarece nu a executat lucrările în mod corespunzător, astfel a fost nevoie de reorganizarea procedurii. Acesta a mai adăugat că lucrările de întreținere se realizează în așa fel încât pe drumurile județene cu o lățime de șase metri, se folosesc 300 de metrii cubi de piatră la fiecare un kilometru. Pe drumul care duce la Băile Büdös și a cărui lungime este de 16 kilometri, 4,2 km sunt asfaltați, iar pe o lungime de 4,5 km neasfaltați se desfășoară în momentul de față lucrări de administrare care vor fi finalizate, conform executantului lucrărilor, în cursul a două săptămâni.

Președintele consiliului județean Borboly Csaba a afirmat că rezolvarea pe termen lung este asfaltarea pe drumul spre Büdös. Din programul de investiții, în acest an se dorește începerea asfaltării a unei porțiuni de cinci kilometri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy