Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Se suspendă evenimentele culturale în Miercurea Ciuc

Foto: Ziar Harghita

Conform Hotărârii nr. 6/2020 al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc aduce la cunoștința locuitorilor urbei că începând cu 11 martie și până la 31 martie anul curent se suspendă orice fel de manifestare culturală organizată în aer liber sau care ar avea loc în instituțiile cu profil cultural din municipiu. Durata măsurilor de protecție în vederea combaterii răspândirii virusului Covid-19 poate fi prelungită.

În conformitate cu normele de sănătate publică, spectacolele preconizate pentru săptămâna în curs (10-15 martie) de către instituțiile culturale subordonate: Teatrul Municipal Csíki Játékszín, Ansamblul Național Secuiesc Harghita, ADI Pro Cultura Siculi – Casa de Cultură a Sindicatelor, Orchestra de Cameră Ciuc, pot fi ținute doar cu respectarea următoarelor condiții:

– numărul spectatorilor nu poate depăși mai mult de 50% al capacității de primire al sălii (în cazul Casei de Cultură Municipală – 150 de persoane, iar în cazul Casei de Cultură a Sindicatelor – 300 de persoane);

– în timpul spectacolelor este interzisă părăsirea imobilului;

– este obligatoare înregistrarea spectatorilor (date de contact: nume, adresă, număr de telefon, locul ocupat în sala de spectacole);

– sala de spectacole poate fi deschisă doar cu 45 de minute înaintea începerii, locurile trebuie ocupate cu cel mult 10 minute înaintea începerii spectacolului;

– orice spectacol poate avea loc numai cu avizul Direcției de Sănătate Publică Harghita.

Primirea grupurilor mari la evenimentele, expozițiile organizate de către Muzeul Secuiesc al Ciucului este interzisă, iar primirea grupurilor mici este condiționată de înregistrarea participanților.

În perioada amintită se suspendă în totalitate proiecțiile de filme și orice fel de întrunire culturală preconizată la Cinematograful Csíki Mozi. Contravaloarea biletelor vândute la casieria cinematografului sau prin furnizorul bilete.ro vor fi restituite cumpărătorilor.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *