Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

„Seara tradițională românească a Jandarmeriei Harghitene”

1 noiembrie 1991- 1 noiembrie 2018  – perioada care însumează 27 de ani de existență a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita.

”Ne-am făcut un obicei, ca la ceas de sărbătoare să derulăm activități ce să marcheze cum se cuvine anii petrecuți în slujba comunității, iar acestea să nu fie dedicate în exclusivitate doar jandarmilor, ci să oferim ceva înapoi comunității din care cu mândrie facem parte.

Dacă în trecutul nu prea îndepărtat am inițiat campanii sub sloganul „O colindă pe zi”, Un gând, o amintire pe zi” și „Din cutia cu amintiri”, anul acesta, fiind și Anul Centenarului Marii Uniri, ne-am dorit să organizăm o Seară Tradițională Românească a Jandarmeriei Harghitene, ce să implice două activități majore: un spectacol de muzică românească, genul folk, dar și o seară de socializare.

Dacă vorbim despre concert, putem spune că îi avem ca invitați pe membrii formației Folkușor, înființată la 30 iulie 2012, de către domnul Bogdan Ungureanu, în al cărui autobiografie putem găsi și ideea ce a dus la înființarea acestei formații: „ Mi-am dat seama câte cântece frumoase sunt pe lumea asta, câte le-am cântat și câte au rămas de cântat și totul a dus către aceeași idee: se poate învăța și cânta la chitara ușor și simplu! Toată lumea acum caută să se dezvolte personal, într-un fel sau altul. Fiecare face acest lucru mai bine sau mai puțin bine, dar cu toții ne-am dori ca totul să fie ușor și simplu în viață!”

Și noi, jandarmii harghiteni, putem spune că pentru cei ce vor dori să fie parte a publicului la acest concert ce va avea loc vineri, 2 noiembrie a.c., începând cu ora 17:00 la Teatrul Csíki Játékszin (fosta Casă Veche de Cultură) e foarte simplu să se bucure de o muzică de calitate, întrucât intrarea la acest concert este LIBERĂ. Singura condiție (nu obligatorie) și totodată o rugăminte a noastră e ca cei ce vor dori să ni se alăture la acest ceas de sărbătoare să poarte cu mândrie o ie, cămașă cu motive tradiționale, sau orice veșmânt în care să se regăsească spiritul românesc. Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Ce va urma acestui concert, va fi de data asta rezervat doar nouă, jandarmilor harghiteni, când ne vom face timp pentru a ne întâlni și într-un alt cadru decât cel obișnuit al misiunilor.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *