Secretarul de stat responsabil cu politica națională a Ungariei s-a fotografiat cu o persoană dată în urmărire generală în România, la o ceremonie de premiere în Budapesta

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Secretarul de stat responsabil cu politica națională a Ungariei, Potápi Árpád János, s-a fotografiat recent cu o persoană condamnată la închisoare în România, în prezent fugar, la o ceremonie de premiere desfășurată la Budapesta.

Potrivit presei maghiare, secretarul de stat responsabil cu politica națională a Ungariei apare fotografiat alături de Attila Pethő, cunoscut interlop din Odorheiu Secuiesc, condamnat la doi ani de închisoare pentru hărțuire, bătaie și agresiune fizică și  dat în urmărire generală de Poliția Română. Fotografiile publicate pe pagina de Facebook a lui Potápi Árpád János au fost șterse în scurt timp.

Attila Pethő poate fi văzut în partea dreaptă a imaginii (foto: transtelex.ro)

Attila Pethő nu ar fi trebuit să facă o fotografie cu mine, oricum nu a fost invitat la ceremonia de premiere. Totuși, dacă a fost atât de prost încât să vină acolo ca persoană căutată, atunci măcar mama sau tatăl lui i-ar fi putut spune să nu facă o fotografie cu mine, pentru că autoritățile monitorizează site-urile publice”, a declarat János Árpád Potápi despre incident pentru transtelex.ro.

După festivitatea de premiere au avut loc ședințe foto. Oricine a vrut m-a abordat și am făcut fotografii cu ei. Nu știam că Attila Pethő era acolo, nu știam că e urmărit. Nici nu știam că există până acum. În orice caz, nu am nicio relație cu familia Pethő, îi felicit pentru câștigarea acestui premiu, evident subiectiv, ca orice alt premiu care se acordă pe baza unui vot pe internet. Apropo, evident că nu am influențat acest lucru, de exemplu nici nu am votat”, a adăugat secretarul de stat.

Potápi a mai spus că fotografia cu Attila Pethő a fost ștearsă de pe pagina sa de Facebook pentru că nu a vrut să apară într-o fotografie comună cu o persoană urmărită.

Întrebat de transtelex.ro dacă Secretariatul de Stat a sesizat autoritățile cu privire la șederea unui cetățean român fugar în Ungaria, acesta a declarat:  „Nu este treaba mea să anunț pe nimeni și nici nu este treaba personalului meu. Nu îl investigăm, nu noi îl urmărim. Evident, autoritățile competente vor face pasul corespunzător”

Evenimentul a avut loc pe 18 iulie, la Budapesta, când au fost decernate premiile pentru cei mai buni furnizori de servicii turistice din 2021, unde cel mai bun restaurant din Transilvania a fost restaurantul Pethő din Odorheiu Secuiesc. Premiul a fost preluat de tatăl lui Attila Pethő, József Pethő, moment în care a fost făcută o fotografie comună cu secretarul de stat.

Detalii pe acest subiect : transtelex.ro, atlatszo.ro ,  blikk.hu

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy