Senatorul Viorel Badea la Universitatea de Vară

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto-APCE-800x400În cea de-a treia zi a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului a participat și senatorul Viorel Badea. Viorel Badea a stat la aceeași masă cu reprezentanții minorităților români din Ucraina, Serbia, Bulgaria, și a luat ultimul cuvântul pentru a asculta întâi problemele din aceste zone.

„Domnul Viorel Badea este autorul mai multor inițiative legislative depuse și votate în definitiv la București care au devenit litere de lege care privesc nemijlocit românii din diaspora”– a spus Vlad Cubreacov despre Viorel Badea. Prin aceste proiecte de lege s-au schimbat relațiile cu românii de pretutindeni. Viorel Badea a adăugat că un proiect de lege s-a născut chiar datorită unei discuții din cadrul Universității de Vară.

Proiectele care durează se nasc în urma consultărilor între oamenii cărora le pasă de acele teme„- Viorel Badea.

După ce reprezentanții comunităților istorice din diaspora și-au prezentat trista situație, Viorel Badea a precizat faptul că trebuie schimbată fața și structura instituțiilor românești, altfel nimic din ceea ce s-a discutat la Universitatea de Vară nu își va avea rostul. Din păcate, aceste zone nu sunt împărțite doar geografic, teritorial, ci și spiritual, statul român neavând instituții pregătite și competente și astfel nu poate să creeze un liant între aceste comunități.

Viorel Badea vine cu o propunere nivel, la administrativ pentru a soluționa aceste probleme. Trebuie create instituții în care să nu mai apară oameni incompetenți. În aceste instituții trebuie plasați oameni cărora le pasă.  Legile sunt bine făcute, dar nu se pun în practică în modul corect. Foarte mulți conaționali și-ar dori să se întoarcă în țară dacă România ar fi o țară atractivă la nivelul infrastructurii, la nivelul relației cu autoritățile și la nivelul salarizării. Sunt țări în care s-au inițiat programe pentru repatriere, iar domnul Viorel Badea crede cu tărie că acest lucru ar putea fi posibil și la noi.

Viorel Badea a mai adăugat faptul că din păcate nu există politicieni care să își petreacă timpul cu soluționarea problemelor din diaspora. „De aceea, dacă vrem schimbare, să schimbăm ceva la vârf”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy