Sfidarea legii din 15 martie se plătește cu 5000 de lei amendă. Prefectul județului Harghita l-a sancționat pe primarul din Odorhei

0

Articol disponibil în: Română

Legile unui stat sunt făcute pentru a fi respectate de toată lumea. Cei care în mod intenționat sau din ignoranță le încalcă, în consecință sunt sancționați. La Odorhei, insolența se plătește. Steagurile ”albăstrele” care au fost amplasate prin oraș fără a fi însoțite de drapelele românești –  așa cum este firesc având în vedere că ne aflăm în România –  nu au fost de bun augur.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei a aplicat ieri legea în urma gestului politic de sfidare a legilor românești cu privire la arborarea steagurilor străine pe teritoriul României. Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad a fost amendat cu suma de 5000 de lei pentru că nu au fost arborate drapelele de stat ale României în toate locurile de desfășurare a festivităților organizate de ”Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”. 

Astfel că, în calitate de agent constatator, prefectul a întocmit un proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor privind nerespectarea prevederilor Legii nr. 75/1994 și a H.G. nr. 1157/2001. În documentul emis de garantul respectării legii în teritoriu, se arată că în urma verificării efectuate în data de 15 martie 2019, ora 10:00, în municipiul Odorheiu Secuiesc a fost constatate următoarele:

Primarul din Odorheiu Secuiesc are la dispoziție un termen 30 de zile pentru a achita amenda în întregime sau 15 zile pentru a achita jumătate din contravaloarea amenzii. De asemenea, are și posibilitatea de a depune plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, la Judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.

Înștiințat că legile din România trebuie respectate fără echivoc a fost și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Prefectul de Harghita i-a transmis printr-un document șefului CJ că are obligația de a dispune toate măsurile legale pentru respectarea legislației la nivel administrativ, în caz contrar fiind sancționat, de asemenea, și el.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy